Jobba på Malta – Få jobb på Spelbolag eller i Kundtjänst

De absolut vanligaste branscherna att jobba i på Malta (för svenskar och skandinaver) är olika tjänster och positioner inom spelbolag (online-casinon så som Unibet osv.) samt kundtjänst och call-centers. Dessa jobb attraherar en ofta en yngre målgrupp som precis har tagit studenten, och andra ungdomar som står i början för att fortsätta utbilda sig eller helt enkelt vill ha ett kul jobb, tjäna pengar och samla erfarenhet, samtidigt som man får möjlighet att uppleva en ny spännande kultur och får nya vänner för livet!

Rekryteringsfirmor hjälper dig kostnadsfritt få jobb på Malta hos spelbolag och call-centers

Vill du ha ett jobb på absolut snabbast och smidigast sätt så ska du söka jobb genom någon av alla rekryteringsfirmor på Malta. De stora spelbolagen m.fl. samarbetar i stor utsträckning med ett stort antal rekryteringsfirmor som mer eller mindre sköter en stor del av bolagens personalrekrytering. Då ett företag ofta samarbetar med fler än en rekryterare är det viktigt att du söker hos den rekryteringsfirma som du upplever känns mest seriös och kan presentera din profil på bästa sätt – det kommer öka dina chanser att få ditt drömjobb!

Även om du givetvis kan välja att själv ansöka till ett stort antal jobb på Malta själv, så fyller rekryteringsfirmorna viktigt funktion. Då en rekryteringsfirma har möjlighet att matcha hundratals sökanden med hundratals jobb, så kan de matcha kandidater med lämpliga arbetsgivare på Malta redan från början. Med sin erfarenhet vet de vilken typ av person som passar för vilken typ av jobb. Detta gör att du som kandidat behöver skicka in en ansökan, som sedan distribueras till de mest lämpliga arbetsgivarna för dig.

Rekryteringsbolag hjälper dig skaffa jobb på Malta.

  • Färdigställa ett attraktivt CV och personligt brev
  • Matcha dig från början med lämpliga arbetsgivare
  • Coacha dig genom processen
  • Presentera din profil gentemot seriösa arbetsgivare.

Detta gör processen snabbare, mer effektiv och antalet nej minimeras. Ofta ingår också vägledning för dig som kandidat över vad du ska framhäva i framtida intervjuer, vad arbetsgivaren letar efter osv. osv.

Att anlita ett rekryteringsbolag är i de allra flesta fall helt kostnadsfritt (bolagen betalar firmorna) så du har inget att förlora genom att höra av dig till en seriös rekryteringsfirma.

Vad vill du jobba med? Berätta nedan för oss!

Att jobba på Malta – Arbetstider, Lön & Skatt

En vanlig arbetsvecka på Malta är den samma som i Sverige, 40h/vecka. Dock ska man veta att många av de branscher som är speciellt intressanta för svenskar att jobba i på Malta kan innebära kvälls-, natt- samt helgarbete.

Många svenska arbetsgivare betalar mer eller mindre samma lön som i Sverige, detta beror ju helt klart också på vilken typ av jobb man söker. Vissa högre, mer kvalificerade tjänster, erbjuder i många fall en högre lön än i Sverige, p.g.a. ”besväret” att flytta till och jobba på Malta. Dock ska man räkna men en något lägre lön än i Sverige om man utför ett mindre kvalificerat jobb. Ofta kompenseras ofta denna lägre lön mer än väl med den låga skatten på Malta och de lägre levnadskostnaderna.

Mer ”lokala yrken” så som exempelvis inom hotell, restauranger och caféer har avsevärd lägre löner än vi svenskar är vana vid.

Läs mer om skatten på Malta här

Förmåner och ekonomiskt stöd för att hitta jobb på Malta

De mest attraktiva bolagen erbjuder diverse förmåner till sina nyanställda. Det rör sig bl.a. ofta om s.k. ”relocation packages” vilket ofta inkluderar betald resa till Malta, hjälp med boende, samt ev. flytthjälp. Kolla med din arbetsgivare vad de erbjuder dig!

Har du svårt att få jobb i Sverige? Har du varit arbetslös en längre tid här hemma och funderar på att förbättra dina jobbchanser genom att söka jobb på Malta? Arbetsförmedlingens arbestlöshetsersättning kan även användas mot arbetsgivare på Malta, så kolla i sådana fall på Arbetsförmedlingens hemsida, för att se om du kvalificerar dig.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *